Lineup.cz - Tiskové zprávy - Šok! Král popu je zpět! Nové album Michaela Jacksona "Michael" vychází 14. prosince 2010

6.11.2010
Tzésar

To, o čem se spekulovalo od smrti Michaela Jacksona se ještě letos stane skutečností. V pátek 5. listopadu 2010 oznamuje nahrávací společnost Sony všem světovým médiím senzační informaci z přísně utajovaného projektu. Michael Jackson je zpátky!

Poté, co se objevil po smrti krále popu singl That Is It, který byl avizovaný jako nový track Michaela Jacksona, bylo na veškeré práce o chystaném novém albu uvaleno přísné informační embargo. Zveřejnění onoho singlu se stalo ostudným debaklem loňského roku hned ze dvou důvodů. Ve skutečnosti se totiž nejednalo o jeho první posmrtně vydanou nahrávku, jak bylo zpočátku mylně prezentováno, ale šlo o track, který složil Michael Jackson již v 80. letech společně s Paulem Ankou. Navíc jej dokonce před 18 lety přezpívala jedna méně známá portorická zpěvačka pod smyšleným pseudonymem. Paul Anka tehdy hrozil Jacksonovým dědicům žalobou, načež mu byla urychleně vyplacena polovina autorských práv k songu That Is It.

A proto včera přišla společnost Sony s velmi strohou, ale výživnou informací. Nové album Michaela Jacksona vychází 14. prosince 2010! Album se bude jmenovat Michael a kromě jednoho názvu nahrávky - Breaking News, které má světovou premiéru již příští týden v pondělí 8. listopadu 2010 na www.michaeljackson.com (kde bude k vidění pouze jeden týden), nezdělilo Sony bližší informace. Známo není kolik skladeb celkem na albu bude, jak se jmenují, ani kolik produkční práce a kým na nich bylo provedeno po Jacksonově smrti.

Připomeňme, že Michael Jackson ovlivnil celou škálu hudebních žánrů a byl také první, kdo používal ve své tvorbě syntetizéry, které daly základ všem elektronickým žánrům a bez nichž by se neobešel jediný track v technu, housu atd. Vroce 1979 vydává funky album Off The Wall, rokem 1982 definitivně vstupuje do celosvětového podvědomí díky albu Thriller, které se stalo nejprodávanějším albem všech dob, rokem 1987 startuje největší konzertní tour v dosavadní historii promující nové album Bad, 1991 vychází jedno z posledních úspěšných alb - Dangerous, 1995 nastává rekapitulace historie - vychází dvoualbum History (Past & Present), o dva roky později remixové album nazvané Blood On The Dancefloor a kariéru Jacksona uzavírá poslední studiové album v roce 2001Invincible.

Jako první český hudební server přicházíme s touto zásadní informací o návratu Michaela Jacksona. Sledujte nás dále, staňte se našimi fanoušky na Facebooku a jako první budete vědět další nové informace o novém albu Michaela Jacksona včetně jeho recenze.

Svět má dvě hvězdy pop music. Krále popu, který musel zemřít, aby se stal úspěšným a Lady Gagu, která se stala úspěšnou způsobem, který před ní ještě nikdo nedokázal. Z Youtube hvězdy, která denně vydělává miliony pouze díky svým videím na Youtube a příjmy z tour a vydaných desek má jako nepatrný bonus navíc... Uvidíme, zda se po vydání nového Jacksonova alba znovu přepíší dějiny pop music.