Lineup.cz - Tiskové zprávy - Natruc 2011

Natruc 2011

29.4.2011
Natruc 2011

V sobotu 27. srpna 2011 proběhne na Kmochově ostrově v Kolíně již 14. ročník kultovního hudebního festivalu Natruc. Stejně jako v minulých letech se návštěvníci akce mohou těšit na přední české interprety a zajímavé hudební lahůdky ze zahraničí.

Mezi vrcholy letošního Natrucu bude bezesporu patřit vystoupení slovenského zpěváka číslo jedna -Richarda Müllera, jenž převyšuje ostatní interprety nejen dvoumetrovou postavou, ale především svojí tvorbou a obrovským charismatem, kterým dokáže zcela ovládnout tisíce lidí pod pódiem. Ze sólových interpretů se dále představí Anna K., výborná zpěvačka, která má kromě titulů a ocenění v prestižních anketách za sebou nejdůležitější životní vítězství nad zákeřnou chorobou, a Xindl X, jemuž se podařilo skloubit písničkářství s rapovým frázováním.  Tento autor má díky výborným textům na svém kontě několik velmi silných hitů jako jsou Anděl, Láska v housce, Dysgrafik či Chemie.

Na Natruc samozřejmě dorazí i přední české hudební skupiny. Těšit se můžete na nejlepší českou ska kapelu Sto zvířat, která patří díky skvělé koncertní show mezi vyhledávané festivalové taháky. To samé se dá říci i o trojici nejúspěšnějších českých mladých kapel - UDG, Rybičky 48 a Mandrage. Poslední dvě jmenovaná seskupení zahrají na této akci kromě hitů z předchozích alb i písně z nových desek, které spatří světlo světa na podzim tohoto roku.

Festival Natruc nabídne i letos svým návštěvníkům hudební perličky ze zahraničí. Z Velké Británie přijede kapela The First, která na konci minulého roku vydala album „Swimming With the Sharks“.  Kritici v britských hudebních časopisech, včetně slavného Rock Sound Magazine, hodnotili album velmi pozitivně. Německá skupina Cosmonautix zase rozpálí publikum svým balalajka speed folkem. Je zbytečné koncert této party opisovat slovy, to prostě musíte vidět a slyšet.

Další hudební lahůdkou, tentokrát však z tuzemských zdrojů, jsou bezesporu Sunflower Caravan. Není mnoho českých interpretů, kteří svojí tvorbou překračují hranice naší vlasti. Sunflower Caravan jsou v tomto směru naprosto ojedinělým zjevem na české hudební scéně.

Letošní Natruc zakončí dvě pořádně ostré partičky. Nejdříve pod kotel přiloží pražští Atari Terror a celý festival uzavře vystoupení Cocotte Minute, kapely vedené frontmanem Martinem Zellerem, známým televizním a rozhlasovým moderátorem.

V průběhu festivalu se rovněž představí Bára Zemanová, Imodium, Punk Floid, Enter, The Clients a vítězové soutěží Natruc Talent a Help Band.

Čeká na vás spousta kvalitní hudby na jednom z nejkrásnějších festivalových míst v České republice, tato kombinace Natruc předurčuje k tomu, aby se opět stal parádní tečkou za festivalovou sezónou. www.natruc.eu